In English
Avenly logo
Etusivu Kauran käyttötapojaTiedotteetLisätietoja ja linkkejäYhteystiedot

FDA:n kauraa koskeva terveysväittämä

kauraleseYhdysvalloissa on sallittua esittää kauratuotteiden yhteydessä terveysväittämä 'Saattaa vähentää sydäntaudin riskiä' kun tuote sisältää 0,75 g beta-glukaania/annos. Yhteensä 3 g beta-glukaania päivässä alentaa kolesterolia 5-8 %.

Yhdysvaltain Elintarvike- ja lääkeviraston FDA:n päätös perusteluineen

FDA allows whole oat foods to make health claim on reducing the risk of heart disease.
FDA:n tiedote 21.1.1997

Yosaan liittyviä linkkejä

Yosa®
perustuu kauraleseeseen, johon on kauran ravitsemuksellisesti arvokkaat osat ovat keskittyneet. Yosa sisältää runsaasti mm. liukoista geeliytyvää ravintokuitua, jonka on todettu alentavan kolesterolia ja monin tavoin tasapainottavan vatsan toimintaa. Yosa sisältää myös hyödyllisiä maitohappobakteereja ja bifidobakteereja.

Pientuottaja sai innovaation menestymään
Teksti: Iina Kapanen (doc)
Artikkeli julkaistu Kaupan Maailma –lehdessä 5/06: s. 57

Innovaatiot pk-yritysten kasvun vauhdittajina (pdf, s.6-7)

Kuka oli Yosa Buson?

Bioferme Oy

Muita linkkejä

Asiantuntijaneuvoston uudet suositukset: Kaura sopii keliaakikon ruokavalioon

Suomen Keliakialiiton asiantuntijaneuvoston uusi suositus (Keliakia 1/2001) kauran käytöstä. Uutta tässä suosituksessa on se, että myös lapset voivat turvallisesti käyttää kauraa, ja samoin ihokeliakiaa sairastavat. Jo vuonna 1997 Suomen keliakialiiton asiantuntijaneuvosto antoi suosituksen, jonka mukaan aikuiset keliaakikot voivat käyttää kauraa.

Suomen Keliakialiiton sivuilta:

'Nykyisen suosituksen mukaan kauran käyttö on sallittua gluteenittomassa ruokavaliossa. Kaura tuo gluteenittomaan ruokavalioon maukkaan ja ravitsevan lisän. Kauran päivittäisellä käytöllä ei ole ylärajaa. Kauran käyttö kannattaa aloittaa pieninä annoksina, koska aluksi vatsa saattaa reagoida kauran suureen kuitupitoisuuteen.'

Helsinki Business and Science Park -yritykset Viikissä

Viikin elintarvike- ja ravitsemustieteet

Hannu Salovaaran kotisivu

ALKUUN

email: vellie(AT)avenly